Zandstorm in Koeweit-Stad

Zandstorm in Koeweit-Stad Koeweit-stad. Duiven vliegen in een zandstorm door Koeweit-Stad. De storm raasde woensdag over de hoofdstad van het olierijke emiraat. Koeweit bestaat grotendeels uit woestijn. Stof- en zandstormen komen er regelmatig voor, zo’n twintig tot dertig keer per jaar, voornamelijk in de lente, want dan zijn de temperatuurverschillen het grootst. Harde wind kan het zand wel tot tien kilometer de atmosfeer in duwen. Soms is het zicht aan de grond minder dan vijftig meter. Foto Stephanie McGehee, Reuters Pigeons fly during a dust storm in Kuwait City April 30, 2008. High winds hit the oil rich nation on Wednesday. REUTERS/Stephanie McGehee (KUWAIT) REUTERS

Duiven vliegen in een zandstorm door Koeweit-Stad. De storm raasde woensdag over de hoofdstad van het olierijke emiraat. Koeweit bestaat grotendeels uit woestijn. Stof- en zandstormen komen er regelmatig voor, zo’n twintig tot dertig keer per jaar, voornamelijk in de lente, want dan zijn de temperatuurverschillen het grootst. Harde wind kan het zand wel tot tien kilometer de atmosfeer in duwen. Soms is het zicht aan de grond minder dan vijftig meter.