Soms is mei Li een beetje tuttig

In Modepopje geeft een upcoming stylist iedere maand ongevraagd modeadvies aan een bekende Nederlander. Sophia van den Hoek (22) won de Elle Stylist award. Zij winkelde voor Pvda-Tweede Kamerlid Mei Li Vos een nieuwe kastinhoud bij elkaar.

Sophia: ‘Mei Li ziet er helemaal niet slecht uit, maar ze kleedt zich soms een beetje tuttig. Ze draagt veel jurkjes en dat staat haar ook heel goed. Ik heb ook gekozen voor jurken, maar deze zijn wel iets stoerder dan wat ze normaal draagt. Ook een grote tas en de hoge hakken maken het geheel wat steviger. Als politicus wil ze serieus genomen worden, dus al te lieflijke kleding kan ze beter niet dragen. Maar te zakelijk past ook niet bij haar. Deze kledingstukken zijn een goede middenweg. Ik heb voor warme, natuurlijke tinten gekozen, die haar vanwege haar huidskleur goed zullen staan. Ook zijn die aardetinten de kleuren die we deze zomer veel gaan zien.’ (JL)

boven: Zwarte jurk met gesp; H&M 39,90 euro; Bruine jurk By Malene; Birger 245 euro; Gebroken wit rokje; Vanessa Bruno via Van Dijk 160 euro; Top met print Claudia Sträter 79,95 euro; Blauwe top Vanessa Bruno via Van Dijk 158 euro; Beige jurk met knopen Zara 59,90 euro; Top met knopen H&M 19,90 euro

onder: Kurk schoenen Martin Margiela via Van Dijk; Lakschoenen Zara 69,90 euro; Tas Liu Jo 241,80 euro