Shell stapt uit Brits windmolenproject

LONDEN. Shell wil zich terugtrekken uit een groot windmolenproject voor de kust van Engeland. Het Brits-Nederlandse olieconcern wil in plaats daarvan meer investeren in windenergieprojecten op het Amerikaanse vasteland. Shell heeft dit gisteren laten weten. Het concern wil zijn belang van 33 procent in het project ”om strategische redenen” verkopen, zo stelde een woordvoerder. Steun van de Amerikaanse regering maakt investeren in de Verenigde Staten aantrekkelijker. Het plan voor het grootste aflandige windmolenpark ter wereld, waarvoor nog geen investeringsbeslissing was genomen, staat op losse schroeven nu Shell eruit stapt. Shell zat samen met het Duitse Eon en het Deense Dong in het project, dat 341 windturbines moest opleveren die een kwart van de huishoudens in Londen van stroom zouden kunnen voorzien.