Senz in herkansing

Senz oogt als zuidwester

In 2006 introduceerden drie Delftse studenten hun stormparaplu de ‘Senz’. Binnen twee jaar heeft dit regenscherm een aantal prestigieuze designprijzen gewonnen. Inmiddels is de paraplu overal in West-Europa te koop. Vorig jaar sloot Senz een deal in Amerika met ‘Isotoner’, het grootste paraplumerk ter wereld. Kort na deze megadeal nam het Amerikaanse weekblad Time Magazine de Senz op in zijn jaarlijkse lijst van ’s werelds beste uitvindingen.

Tijd om de Senz-paraplu weer te testen. Weer, want eerder werd deze paraplu voor Product getest. Dat was tijdens een storm op het strand. Hij bleek toen matig te presteren. Maar wie gaat er met windkracht 9 naar zee?

Tijdens een buitentest in de stad hield de Senz zich buitengewoon kranig, in tegenstelling tot twee traditionele regenschermen. Er moet wel bij verteld worden dat de Senz Original (50 euro) de stormbestendige versie is. De opvouwbare Mini kan wel tegen harde wind, maar niet tegen storm.

Beatrix en Balkenende zijn het eigenlijk aan hun stand verplicht om zich in het openbaar met deze innovatieve paraplu tegen de regen te wapenen.

Ruud van Marion

Meer informatie: www.senzumbrellas.com

    • Ruud van Marion