Overleg acteurs en producers stokt

LOS ANGELES, 2 mei. Na dertien dagen onderhandelingen is gisteren nog steeds geen overeenstemming bereikt tussen verscheidene grote filmstudio`s in Hollywood, verzameld in de Alliance of Motion Picture and Television (AMPT), en het Screen Actors Guild (SAG). De AMPT wijt de stokkende gesprekken aan het feit dat het acteursvakbond blijft staan op het verdubbelen de betalingen die acteurs ontvangen voor dvd-verkoop. Het huidige contract voor tv-films en televisieseries loopt af op 30 juni. Advocaten achten het onwaarschijnlijk dat er voordien wel overeenstemming wordt bereikt. Wel hebben beide partijen de intentie geuit een herhaling van de 100 dagen durende staking van de scenaristen in Hollywood, eerder dit jaar, te willen voorkomen. Die staking kostte de televisie-industrie naar schatting 1,6 miljard euro.