Overige films

Meet the Parents (Jay Roach, 2000, VS). Minder leuke komedie grossiert in schoonoudermoppen. Ben Stiller probeert plaats te veroveren in zijn aanstaande schoonfamilie, waar Robert De Niro grijnslachend de scepter zwaait. RTL5, 20.30-22.30u.

The Quick and the Dead (Sam Raimi, 1995, VS). Sharon Stone is een heuse gunslinger in één grote verwijzing naar westerns als Once upon a Time in the West. Met Gene Hackman en bijrol van Leonardo DiCaprio. RTL7, 20.30-22.35u.

* Once upon a Time in Mexico (Robert Rodriguez, 2003, VS). Slotdeel van de Mariachi-trilogie van de filmende eenmansfabriek Rodriguez. Hij schreef, regisseerde, monteerde en fotografeerde de film geheel digitaal. Quentin Tarantino deed zijn protégé het idee aan de hand om zijn drieluik in Sergio Leone-stijl af te sluiten. Antonio Banderas als gitaar spelende kogelspuwer, Johnny Depp als CIA-agent en kogelregens die de ware attractie van de film vormen. RTL7, 22.35-0.30u.

The Pianist (Roman Polanski, 2002, Fra/Dui/Eng/Polen). Met een Gouden Palm onderscheiden verfilming van een boek van Wladyslaw Szpilman over de gruwelen in het joodse getto van Warschau. Polanski’s klinisch registrerende blik maakt emotionele betrokkenheid moeilijk. Met Adrien Brody. Ned.2, 23.45-2.15u.

Jakob the Liar (Peter Kassovitz, 1999, VS/Fra/Hong). Vaak met La vita è bella vergeleken, platte feelgood-film. In een Pools getto anno 1944 verzint en verspreidt Robin Williams hoopgevende radioberichten. Net5, 0.15-2.25u.

Unlawful Entry (Jonathan Kaplan, 1992, VS). Simpele thriller. Echtelieden Kurt Russell en Madeleine Stowe worden geterroriseerd door psychopathische politieman Ray Liotta. BBC1, 0.40-2.25u.