op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

In Londen staat vandaag en morgen het Midden-Oosten centraal in twee verschillende bijeenkomsten. Verschillende grootmachten moeten besluiten of Iran meer positief gestimuleerd moet worden om te stoppen met het verrijken van uranium. Tegelijkertijd overleggen de belangrijkste vredesonderhandelaars (EU, VN, VS en Rusland) over Israël en de Palestijnse gebieden Uitslag gemeenteraadsverkiezingen in Engeland en Wales en de burgemeestersverkiezing in LondenEn waar is de olympische vlam vandaag? Die landt voor het eerst sinds de wereldtour begon weer op Chinese bodem, in Hong Kong.

Vandaag in de weblogs

Toveren met Nintendo Wii

De afstandsbediening van de Wii, de speeldoos van Nintendo, wordt gezien als revolutionair, schrijft Herbert Blankesteijn. Hij verbaast zich vooral over ‘hacker’ Johnny Lee: wat die met de Wii-afstandsbediening voor elkaar krijgt, grenst aan magie. Op het filmpje is te zien hoe Lee wordt getrakteerd op een staande ovatie bij de presentatie van zijn vinding.

Magie met de Wii, kijk zelf via nrc.nl/techno

En verder...

Nextlezers over hun erfenis

„De verdeling van de erfenis”, zo schrijft een lezer van nrc.next, „weerspiegelt de onderlinge familieverhoudingen”. En daarom, vult een ander aan, „is het verstandig je gevoel in deze zakelijke actie buiten te sluiten”. De afgelopen weken hebben we verschillende enquêtes gehouden op nrcnext.nl en van al die enquêtes is ook verslag gedaan. De laatste kwam gisteren binnen: „Bij ruzie neem ik mijn verlies.” Over de belasting op erfenissen zijn de meeste respondenten duidelijk: „belachelijk”, „onzinnig” en „onrechtvaardig”, omdat er bij leven al inkomsten- en vermogensbelasting over is geheven. „Het is een beschamende inpikkerij van de regering.”

Lees de uitslagen via nrcnext.nl/geld