Ontdek de zomers van Noorwegen

De zomers in Noorwegen staan voor: mooie natuur, witte zandstranden, kristalhelder water, schone lucht en actieve vakanties . Bovendien heeft Noorwegen, ondanks de noordelijke ligging, een mild klimaat.

Actief

Noorwegen is bij uits tek ges chikt voor zomers e activiteiten. De veelzijdigheid aan deze activiteiten kr ijgt een extra dimens ie door de prachtige natuur. Zo is Noorwegen een water land met fjorden, meren en r ivieren. Ideaal voor een kanotocht. Rus tig peddelen, genieten van de natuur en toch actief bezig zijn. Aan land pak je de fi ets , maar let op ‘vlak’ bes taat hier nauwelijks ! Met de fi ets lekker een dagje er op uit trekken of een meerdaags e fi ets route door het berggebied...Het behoor t allemaal tot de mogelijkheden. Zowel in het fjordengebied als in het berg-gebied is de keuze uit uitdagende wandeltochten bijna onuitputtelijk. En de unieke natuur van dit land maakt je elke meter enthous ias ter – van nul tot tweeduizend meter.

Rondreizen per auto

Noorwegen staat bol van de contrasten. Reden genoeg om dit uitgestrekte land ook eens van een andere kant te bekijken. Wie al dit moois in één zomervakantie wil zien, maakt het beste een rondreis per auto. Dat is echt een aanrader! Noorwegen beschikt over een goed wegennet van noord naar zuid en van oost naar west. Je kunt er volop genieten van de omringende natuur. Een rit over een bochtige weg langs de fjord is een ware belevenis . Een weg met haarspeldbochten in het Noorse berggebied is een regelrecht avontuur!

Daarnaast is Noorwegen goed bereikbaar met de eigen auto door de enorme keuze aan overtochten met Color Line. Color Line heeft maar liefst 5 verschillende overtochten naar Noorwegen vanuit Duits land, Denemarken en Zweden. De meeste mogelijkheden en afvaarten bieden de overtochten tussen Denemarken en Zuid-Noorwegen. Op het traject Hirthals–Kristiansand en Hirts - hals–Larvik heeft Color Line vanaf 2008 de nieuwe SuperSpeed 1 en 2 ingezet. Dat betekent dat de reistijd op deze routes aanzienlijk is verkort. Dat ‘Super’ geldt trouwens niet alleen voor de snelheid, de schepen zelf zijn luxueuze ferry’s .

Super , zo’n Hytter !

Tijdens de zomervakantie kun je er voor kiezen om vakantie te vieren in een vakantiehuisje. Het is de ultieme manier om lekker te ontspannen en ook bijzonder populair bij de Noren zelf. Zowel profes s ionele organis aties als par ticulieren verhuren vakantiehuis jes , die ook wel ‘hytter’ worden genoemd. De vakantiehuisjes verschillen in s tandaard, van s impel tot bijzonder luxe. Maar één ding hebben ze gemeen en dat is de traditionele gezellige Noorse sfeer.

Kom naar Noorwegen en geniet!

Meer informatie www.visitnorway.nl en www.colorline.com