Model aangevallen bij modeshow voor homo`s

rotterdam. Een groep jongeren van allochtone afkomst heeft tijdens Koninginnedag op het Rembrandtplein een modeshow voor homotolerantie verstoord. Model Mike du Pree werd van de catwalk getrokken, met geweld bedreigd en onzedelijk betast, zei organisator Jennifer Delano tegen de Amsterdamse tv-zender AT5. De organisatie gaat aangifte doen. Naar schatting hebben op Koninginnedag ruim een half miljoen mensen Amsterdam bezocht. De politie hield ruim honderd mensen aan. In Rotterdam werden zo`n honderd mensen gearresteerd. In Utrecht raakten tijdens Koninginnenacht drie agenten lichtgewond. Toen ze wilden ingrijpen bij een ruzie richtten de ruziemakers zich tegen de agenten. De reinigingsdienst in Amsterdam had gisteren al 300 ton afval opgehaald, dat is al 100 ton meer dan in 2007 in totaal werd opgehaald.