`Media houden homoseksuele acteurs in de kast`

LOS ANGELES, 2 mei. ”De media dwingen homoseksuele Hollywoodacteurs in de kast te blijven”, stelt acteur Alan Cumming. Hij zei dat vandaag tegen de Britse omroep BBC. Volgens de 43-jarige acteur (uit onder meer X-Men) schrikt het beeld dat de media creëren van homo`s veel homoseksuele acteurs af om publiekelijk voor hun geaardheid uit te komen. ”Ik denk niet dat het de mensen die naar de film gaan veel kan schelen, maar het zijn de media die er een `probleem` van maken. Zij bestempelen homoseksualiteit als controversieel.” Volgens de acteur, die vorig jaar trouwde met zijn partner, is er veel homofobie in de filmwereld en zeker in Hollywood. Bekende acteurs als Stephen Fry en Rupert Everett klaagden onlangs dat ze zich in een hokje geplaatst voelen sinds ze publiekelijk uit de kast kwamen.