Lol maken in je huis

Tatjana Quax is samen met Ben Lambers eigenaar van Studio Aandacht, een studio voor commerciële cultuur. ‘Of zeg maar gewoon: een bureau dat graag mooie dingen maakt.’ Sinds vijf jaar woont en werkt ze samen met haar partner in een huis in de nieuwe Amsterdamse wijk IJburg.

Bij ons lopen wonen en werken door elkaar. Mijn man is ook mijn zakelijk partner en de vader van mijn kinderen. Hij en ik hebben exact dezelfde smaak. We kunnen onafhankelijk van elkaar de stad in gaan en met precies hetzelfde stuk thuiskomen. Een tas, een lamp. Dat is al vaak gebeurd.

Onze stijl kenmerkt zich vooral door de hoofdrol voor kleur. Het kleed in de vorm van een Amsterdams kruisje heb ik zelf vormgegeven en laten maken bij een carpettenbedrijf, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf uit een groter tapijt knippen. De groene kleur heb ik ook ontworpen, als colorist voor het bedrijf Interfloor. Ja, ik wist eerst ook niet dat kleurontwerp een vak was.

Het pronkstuk van het huis is de grote rode kast in de huiskamer, omdat we die kochten toen we net gingen samenwonen en hij nog steeds mooi is. Maar ik ben ook weg van de clusterlamp van Joel Degermark. Hij is ontwerper voor Moooi. Het is een heel simpele lamp in de vorm van een soort DNA-profiel, maar je kunt er erg mee variëren. Nu hangt hij boven de computer, maar met Kerst heb ik gekleurde tl-buizen in de fitting gedraaid en deed hij dienst als een enorme piek. Dat vind ik leuk: lol maken in je huis.’ (JL)

Clusterlamp van Zweedse ontwerper Joel Degermark voor Moooi, 220,15 euro Moooi BV, Minervum 7003, Breda, www.moooi.com

Kleed uit kamerbreed Interfloor tapijt, op maat gemaakt door TDL Made, prijs op aanvraag TDL Made, Visserijweg 1L, Oosterhout, www.tdlmade.nl Interfloor, Adelaarstraat 2-12, Zwartsluis, www.interfloor.nl

Boekenkast van Basiclabel 109 euro Basiclabel, Zaadmarkt 25, Zwaagdijk-Oost, www.basiclabel.nl

Poef van de Marokkaanse ontwerper Hassan Hajaj, info via Householdhardware. Householdhardware, Polonceakade 14, Amsterdam, www.householdhardware.nl

Houten bank KEET van Tjalko Lokhorst, op maat gemaakt, 495 euro Tjalko Lokhorst, Archangelkade 19D, Amsterdam, www.tjalkolokhorst.nl

    • Christian van der Kooij
    • S Shopping Gerard van Hees
    • Styling Tatjana Quax