Le voyage du ballon rouge

Le voyage du ballon rouge In 5 bioscopen Hou Hsiao-hsiens Le voyage du ballon rouge is een hommage aan de jeugdklassieker La Ballon Rouge. De hoofdrolspeler is hier het zoontje van de drukbezette, chaotische poppenspeelster Juliette Binoche en krijgt gezelschap van een nieuwe oppas; Fang Song. De camera beweegt mee met de personages en de stad. Daartussen weet Hou een ontroerend drama uit te tekenen van een alleenstaande moeder met haar zoon. Het gemak waarmee hij een kamer regisseert waarin een piano wordt gestemd, wordt geruzied en gegamed is domweg geniaal.

In 5 bioscopen

Hou Hsiao-hsiens Le voyage du ballon rouge is een hommage aan de jeugdklassieker La Ballon Rouge. De hoofdrolspeler is hier het zoontje van de drukbezette, chaotische poppenspeelster Juliette Binoche en krijgt gezelschap van een nieuwe oppas; Fang Song. De camera beweegt mee met de personages en de stad. Daartussen weet Hou een ontroerend drama uit te tekenen van een alleenstaande moeder met haar zoon. Het gemak waarmee hij een kamer regisseert waarin een piano wordt gestemd, wordt geruzied en gegamed is domweg geniaal.