Kroes en Koolhaas op ranglijst `Time` van invloedrijksten

New York, 2 mei. EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) en architect Rem Koolhaas staan op de nieuwe lijst van honderd meest invloedrijke personen van het Amerikaanse weekblad Time. Time maakte de lijst gisteren bekend. Ayaan Hirsi Ali, die werkt voor het American Enterprise Institute en in 2005 op de lijst stond, schrijft in Time over Kroes dat ze innemend kan zijn, maar ook een tijger. Kroes heeft onder meer aan het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft boetes van vele honderden miljoenen euro`s uitgedeeld omdat het zich niet aan Europese concurrentieregels houdt.

Architect Rem Koolhaas richtte in 1975 onderzoeks- en architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) op in Rotterdam. Hij heeft wereldwijd diverse spectaculaire projecten gemaakt. Zo opent binnenkort in China het nieuwe kantoor van China Central Television (CCTV). Op de lijst van Time staan onder anderen de Amerikaanse presidentskandidaten en de huidige president George Bush. Ook de Dalai Lama, Mariah Carey en Tony Blair staan op de lijst.