Istanbul viert 1 mei

Istanbul viert 1 mei ISTANBUL, 2 MEI. Arbeiders in de Turkse stad Istanbul vierden gisteren de Dag van de Arbeid. De viering liep uit op een serie confrontaties tussen de politie en vooral extreemlinkse betogers. 38 mensen raakten gewond en de politie pakte 530 demonstranten op. Op 1 mei willen vakbondsactivisten van oudsher naar het Taksim- plein in het hart van de stad, onder meer om er een bloedbad in 1977 te herdenken. Foto AP Workers chant slogans from a building during a Labor Day demonstration in Istanbul, Turkey, Thursday, May 1, 2008. Turkish riot police used clubs, tear gas and water cannons to break up crowds of workers and students trying to reach a main Istanbul square for a Labor Day rally banned by the government. Authorities said 505 demonstrators were detained and six police officers were injured. (AP Photo / Ibrahim Usta) eensgezindheid Associated Press