Iran klaagt bij VN over dreigement Clinton

New York. Iran heeft gisteren geklaagd bij de Verenigde Naties over een uitspraak van de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. Ze zei dat de Verenigde Staten Iran ”totaal kunnen vernietigen” als dat land een aanval met nucleaire wapens zou uitvoeren tegen Israël. De Iraanse onderambassadeur bij de Verenigde Naties heeft een brief gestuurd aan secretaris-generaal Ban Ki-moon en de president van de Veiligheidsraad. Iran zegt dat zijn nucleaire programma alleen bedoeld is voor het opwekken van energie. Clinton maakte haar opmerking in het ABC-programma `Good Morning America`. Ze zei dat ze Iran duidelijk wilde maken wat ze bereid is te doen als ze president wordt in de hoop dat deze waarschuwing Iran zal ontmoedigen een nucleaire aanval op Israël uit te voeren.