Internet Weblog van de dag

Hillary Clinton US Democratic presidential candidate Hillary Clinton (D-NY) wears glasses given to her by a supporter as she campaigns at a high school in Jeffersonville, Indiana May 1, 2008. REUTERS/John Gress (UNITED STATES) US PRESIDENTIAL ELECTION CAMPAIGN 2008 (USA) REUTERS

Hillary bij O’Reilly. Correspondent Tom-Jan Meeus volgt op zijn weblog De Race van 2008 de Amerikaanse verkiezingen op de voet: „Het zou natuurlijk unfair en unbalanced zijn geweest als Bill O’Reilly, de onpartijdige gastheer van het onpartijdige FoxNews, tegen Hillary Clinton was begonnen over de foto waarop president Bill Clinton en Jeremiah Wright in 1998 in gesprek zijn. Of over Hillary’s jaren als commissaris van WalMart, het bedrijf dat zo creatief is in het ontnemen van de ziektekostenverzekering van zijn werknemers. Liever legde O’Reilly Clinton het vuur aan de schenen over Obama’s dominee, waarop Hillary uiteraard alleen na de grootst mogelijke aarzeling wilde ingaan. O’Reilly opereerde kortom volgens het script van McCain en de Republikeinen: Hillary is verslagen, Obama wordt de Democratische kandidaat. Of is dat niet waar?De Clinton-campagne is duidelijk erg tevreden over Obama’s problemen, en een nieuwe peiling laat vandaag zien dat Obama serieus beschadigd is door recente ontwikkelingen. (O’Reilly sprak gisteren ook met Dick Morris, waarin de onpartijdige presentator gretig beaamde dat het „swiftboating” van Obama is begonnen.) Het neemt niet weg, dat kiezers zich nog altijd meer zorgen maken over Bush dan over Obama’s dominee.”

Bekijk een filmpje van Hillary’s mediaoptreden op nrc.nl/race08