ING neemt uitvoerder pensioenen in VS over

Bank en verzekeraar ING koopt voor 900 miljoen dollar (578 miljoen euro) een van de grootste Amerikaanse specialisten in de uitvoering van pensioenregelingen.

Het gaat om Citistreet, een bedrijf met 3.700 werknemers in de Amerikaanse staat Massachusetts. ING ziet de overname als een belangrijke toevoeging aan haar Amerikaanse vermogensbeheer- en pensioenbedrijf.

ING wordt met de overname naar eigen zeggen de op één na grootste partij in dit segment gemeten naar het aantal werknemers (14 miljoen) van bedrijven die van de dienstverlening gebruikmaken. Samen krijgen zij 224 miljoen euro pensioengeld onder beheer.

Citistreet is gespecialiseerd in de uitvoering en administratieve regeling van pensioenen voor middelgrote en grotere ondernemingen. ING heeft al vergelijkbare activiteiten voor kleiner en en middelgrote ondernemingen.

Citistreet is in 2000 geformeerd toen de Amerikaanse bank en verzekeraar Citigroup zijn dienstverlening op het gebied van de uitvoering van pensioenregelingen samenvoegde met een vergelijkbare dochter van State Street, een vermogensbeheerder van onder meer pensioengeld. State Street en Citigroup zijn sindsdien beide voor de helft aandeelhouder van het bedrijf.

ING verwacht dat de overname vanaf 2010 gaat bijdragen aan haar winst per aandeel. Het concern betaalt de overname uit eigen middelen. ING zegt verder dat het lopende programma om eigen aandelen in te kopen geen invloed zal ondervinden van de overname.