Film van de dag

Liam Neeson als de mensenredder en zakenman Oskar Schindler in Schindler’s List (Steven Spielberg, 1993) SCHINDLER'S LIST Liam Neeson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Schindler’s List. Op en rond 4 mei trekken alle tv-zenders in een pavlovreactie het blik met oorlogsfilms open. Vanavond drie: The Pianist, Jakob the Liar en Spielbergs Schindler’s List, een sobere en gewetensvolle verfilming van Thomas Keneally’s boek over de Sudeten-Duitser en zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson), door wiens tussenkomst meer dan elfhonderd joden van de gaskamers in Auschwitz werden gered. De bon vivant Schindler wordt geportretteerd als man die denkt een slaatje te kunnen slaan uit de oorlog. Drie uur en vijf minuten later is Oskar Schindler een mensenredder geworden: ‘I didn’t do enough’, klaagt hij. De film wordt gekenmerkt door een griezelige vaart die past bij de niet te stuiten gebeurtenissen en de ijzeren systematiek van de jodenvervolging. (Steven Spielberg, 1993, VS), Net 5, 20.30-0.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg