FC Groningen speelt gelijk bij FC Utrecht, ADO verslaat VVV

Utrecht. FC Groningen en FC Utrecht hebben gisteren in de eerste play-offwedstrijd om een plaats in het UEFA-Cuptoernooi gelijkgespeeld: 2-2. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien man. Gregory Schaken en Robin Nelisse brachten FC Utrecht op 2-0, Goran Lovre en Evgeni Levtsjenko trokken de stand gelijk. Francis Dickoh (FC Utrecht) en Lovre kregen een rode kaart. NEC won de uitwedstrijd tegen Roda JC met 1-0 door een doelpunt van Brett Holman. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde het duel een kwartier stil na spreekkoren van de aanhang van Roda JC. VVV begon de play-offs om promotie/degradatie met een nederlaag tegen ADO Den Haag: 1-0. Wesley Verhoek maakte het doelpunt voor de ploeg die volgend seizoen onder leiding staat van André Wetzel, de huidige trainer van VVV. De Graafschap won met 3-2 bij Helmond Sport. Lasse Schöne maakte alle drie de doelpunten voor de eredivisieclub uit Doetinchem. MVV versloeg op eigen veld RKC met 1-0, door een treffer van Sjoerd Winkens. FC Den Bosch won bij FC Zwolle, door een doelpunt van Arturo ten Heuvel: 1-0.