Een- ik-ben-high-en-gelukkig-en-wil-bloemetjes-cd

cd funk PlantLife :Time Traveller (Rapster/PIAS) ****-

cd funk

PlantLife :Time Traveller (Rapster/PIAS) ****

PlantLife debuteerde pas vier jaar geleden maar dat zou je niet zeggen. Ze maken namelijk ik-ben-high-en-gelukkig-en-wil-bloemetjes-plukken-funk zoals dat in de jaren zeventig de normaalste zaak van de wereld was.

Met kreunende funkzang over vooral de zonniger kanten van het leven en een prettig dominante rol voor dikke rollende baslijnen. Verassend zijn de bombastische gitaarsolo’s van een decennium later, toen matjes en schoudervullingen de wijde pijpen verdrongen. Het spannendste nummer op dit tweede album is het hitsige Take It Of, een electrofunknummer met gillende synthesizer. En zoals dat bij funk gaat worden de nummers op dit album soms wat eentonig: wéér die vet aangezette bas, wéér dat kermende stemmetje. Maar dan barst net op tijd een hardrockgitaarsolo los uit het andere muzikale decennium, en valt na de groove alles weer ronkend op zijn plaats. Op het nummer They Pay Me 4 This zingt de kermende stem: „I take these drugs because they make me laugh, ha ha ha…” Het is duidelijk de reden dat PlantLife muziek maakt.

    • Saul van Stapele