Bevrijdingsfestivals

Bevrijdingsfestivals In 12 provincies Dit jaar zijn er 13 bevrijdingsfestivals op 5 mei, in alle 12 provincies en in Amsterdam. De festivals, gratis toegankelijk, vormen met elkaar het grootste muziekevenement van Nederland. Meer dan 200 bands spelen op ruim 40 podia. Op de festivals staat vrijheid centraal. Zo zijn er de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’, jaarlijks wisselende artiesten of popgroepen, die aandacht vragen voor de gevolgen van oorlog en geweld. In Almere, A'dam, Assen, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, R'dam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. Inl www.4en5mei.nl Nederlandse crooner Wouter Hamel tijdens het voorprogramma van Katie Melua op het North Sea Jazz Gala 2007. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

In 12 provincies

Dit jaar zijn er 13 bevrijdingsfestivals op 5 mei, in alle 12 provincies en in Amsterdam. De festivals, gratis toegankelijk, vormen met elkaar het grootste muziekevenement van Nederland. Meer dan 200 bands spelen op ruim 40 podia. Op de festivals staat vrijheid centraal. Zo zijn er de ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’, jaarlijks wisselende artiesten of popgroepen, die aandacht vragen voor de gevolgen van oorlog en geweld.

In Almere, A'dam, Assen, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, R'dam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle. Inl www.4en5mei.nl