Ah Xian

Ah Xian Den Haag In de vijf Stijlkamers van het Gemeentemuseum staan deze zomer de porseleinen bustes en levensgrote porseleinen figuren van Ah Xian (Beijng, 1960), die sinds 1989 in Australië leeft en werkt. De bustes zijn veelal afgietsels van familieleden. Xian ontdekte in Australië het porselein, een materiaal dat van oudsher geassocieerd wordt met China. Hij decoreert zijn bustes en figuren met traditionele Chinese onderwerpen als draken, vogels, bloemen en landschappen. Ah Xian t/m 7 sept in Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan. Di-zo 11-17u.

Den Haag

In de vijf Stijlkamers van het Gemeentemuseum staan deze zomer de porseleinen bustes en levensgrote porseleinen figuren van Ah Xian (Beijng, 1960), die sinds 1989 in Australië leeft en werkt. De bustes zijn veelal afgietsels van familieleden. Xian ontdekte in Australië het porselein, een materiaal dat van oudsher geassocieerd wordt met China. Hij decoreert zijn bustes en figuren met traditionele Chinese onderwerpen als draken, vogels, bloemen en landschappen.

Ah Xian t/m 7 sept in Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan. Di-zo 11-17u.