Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Wonderlijke woordenboeken

woordenboek.jpgToegegeven, er zit een Wondere Wereld-luchtje aan de term elektronisch woordenboek, maar met een apparaat als de Sharp RD CX310 kun je toch voor de dag komen. Deze ieniemienie-computer bevat 82 woordenboeken, een 30 GB harde schijf, 4,3 inch lcd-scherm en speelt ook vrolijk Windows Media, Mpeg4 en DivX video af. Met de ingebouwde FM radio, voicerecorder en een knalrode verpakking lijkt de  CX310 een uitgebalanceerde mix tussen lering ende vermaeck.

Chriet zou zeggen: de prijs van dit wwwonderlijke wwwoordenboek is nog niet precies bekend, maar de voorganger uit de Megastudy-serie  kost 359.000 Won (iets meer dan 210 euro).
istation_UDIC.jpgNog zo’n coole educatieve gadget is de Digitalcube i-Station UDIC. Dit woordenboek is net zo klein als de Sharp, en helpt je met vijftig talen, inclusief spraakvoorbeelden. De UDIC heeft een kantelbaar scherm en is verkrijgbaar in een 30 GB en 60 GB variant. Prijs voor de duurste versie: 440 dollar. (281 euro)

[kml_flashembed movie="http://youtube.com/swf/l.swf?video_id=SB22_L-Eslk" height="355" width="425" /]