Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

Verzetsmuseum krijgt kinderafdeling

AMSTERDAM . Het Verzetsmuseum in Amsterdam kan een ruimte kopen die grenst aan het huidige museum en is van plan daar een kindermuseum in te richten. Voor de aankoop, verbouwing en inrichting is 2 miljoen euro nodig. Als alles volgens plan verloopt, zal het kindermuseum in 2010 opengaan. Dat zal samenvallen met de 65e herdenking van de bevrijding en het 25-jarig jubileum van het Verzetsmuseum. De kunstinstelling ontvangt jaarlijks bijna 15.000 scholieren en zegt in drukke tijden geregeld groepen te moeten afwijzen. Met een speciale kinderafdeling kan het museum veel meer jongeren ontvangen en beter aansluiten bij de jongste bezoekers in de leeftijd van negen tot veertien jaar.