Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Radio Voorkeur

Kunststof. Woudloper Bart de Haas, van wie binnenkort het boek Reis door Grote Leegte verschijnt, zoekt graag de stilte en leegte van de grote natuur, zoals de wildernis van Canada. Radio 1, 19.04-20.00u.

Desmet live. Onder anderen publicist Asis Aynan over zijn boek Veldslag met autobiografische verhalen over zijn jeugd en over de Nederlandse samenleving. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met historica Christianne Smit, samensteller van het boek Fatsoenlijk Vertier, over de dominantie van de arbeidersklasse rond 1870. Modeontwerper Caroline Krouwels vertelt over de Noord-Ierse muzikant Van Morrison. De radiodocumentaire Krankzinnigheid als deugd onderzoekt het verband is tussen creativiteit en gekte. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Pieter-Matthijs Gijsbers, directeur van Museumpark Orientalis wil van zijn instelling een ‘spiritual landscape’ maken, een plek waar discussies kunnen ontstaan tussen verschillende geloofsgemeenschappen en bedrijfstrainingen worden gegeven voor medewerkers met verschillende religies. Radio 1, 0.02-0.45u.