Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Hogere winst voor Emirates

De nettowinst van de Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates is met bijna tweederde gestegen tot 5 miljard dirham (873 miljoen euro) ondanks een forse stijging van de brandstofrekening. Het bedrijf was 500 miljoen dollar meer kwijt aan kerosine dan het had begroot, zo maakte het vandaag bekend. De brandstofrekening was goed voor ruim 30 procent van de totale kosten. Desondanks steeg de winst dankzij een toename van het aantal passagiers met 21 procent en van de hoeveelheid vracht met 10 procent.