Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wetenschap

grootste inktvis ooit onder het mes

In Nieuw-Zeeland werd vorig jaar de grootste inktvis ooit gevangen. Onder het oog van vier webcams is het destijds ingevroren weekdier van 495 kilo nu ontdooid en plegen twee wetenschappers stukje voor stukje sectie. Wie calamares van het acht meter lange beest zou maken zou ringen ter grootte van tractorwielen krijgen.

De wetenschappers van Auckland’s University willen onder meer het geslacht van de kolossale inktvis, de Mesonychoteuthis hamiltoni, bepalen. Bekijk de sectie via nrcnext.nl/links