FC Twente verslaat NAC op weg naar finale play-offs

FC Twente heeft in de eerste wedstrijd tegen NAC Breda een goede uitgangspositie voor het bereiken van de finale van de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Enschede won gisteravond `thuis` in Emmen met 3-0 van NAC, dat de wedstrijd met negen man beëindigde. Mtiliga kreeg tweemaal geel, Stam direct rood. FC Twente moest door de verbouwing van het eigen stadion uitwijken naar het onderkomen van FC Emmen. Al na acht minuten trof Denneboom na een afgeketste vrije trap van Engelaar de paal. Door een doelpunt van Wielaert was het bij rust 1-0, Denneboom en Huysegems bepaalden de eindstand op 3-0. Zaterdag is de return in Breda. Morgen spelen Heerenveen en Ajax in Friesland hun eerste van twee duels in de play-offs. Sulejmani ontbreekt bij Heerenveen. De Serviër heeft een knieblessure. Het is onzeker of hij voor de return, maandag in Amsterdam, wel kan meedoen.