Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Dwangarbeid van honderden Chinese kinderen ontdekt

In het zuiden van China is een groot kinderarbeidschandaal aan het licht gekomen. Meer dan duizend plattelandskinderen blijken daar dwangarbeid te verrichten. De politie heeft tot nog toe meer dan honderd kinderen gered uit huizen en fabrieken in de industriestad Dongguan, aldus de krant China Daily vandaag. De kinderen, tussen de negen en zestien jaar oud, waren door een illegale organisatie naar fabrieken gelokt. Daar werden ze gedwongen om voor een hongerloontje lange dagen te werken. Zij verdienen maar omgerekend 22 tot 34 eurocent per uur. De autoriteiten hopen ook honderden andere kinderen snel te hebben opgespoord en de daders te berechten.