Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

AZ eist van Alves een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro

ZEIST. AZ eist een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro van Afonso Alves. Dat vertelde advocaat Eric Vilé gisteren bij de voortzetting van de arbitragezaak tussen de Alkmaarse voetbalclub en de Braziliaanse spits. Alves ondertekende op 23 december een conceptcontract bij AZ. De aanvaller verruilde SC Heerenveen eind januari echter voor het Engelse Middlesbrough. De arbitragecommissie boog zich gisteren over het verzoek van de heer Kingma, de advocaat van Alves, om de ontbindende voorwaarde in het conceptcontract tussen Alves en AZ rechtsgeldig te verklaren. Kingma beriep zich op artikel 26 in de arbeidsovereenkomst tussen AZ en Alves. Daarin staat dat als AZ en Heerenveen niet voor het sluiten van de transfermarkt op 31 januari tot een transferovereenkomst zouden komen, de deal zou vervallen.