Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

‘In 2012 kwart muziek iTunes’

Als de markt stabiel blijft heeft iTunes over vier jaar wereldwijd 28 procent van alle muziekverkoop in handen. Ook zal dan 40 procent van alle muziek digitaal worden verkocht. Dat voorspelt onderzoeksbureau InStat op basis van de verwachte ontwikkeling van breedbandinternet en de vraag naar onlinemuziek. Apple’s iTunes bestond gisteren vijf jaar. Toen Apple haar onlinemediawinkel in 2003 introduceerde was deze alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers in de VS. Eind 2003 kwam er ook een versie voor Windows en in 2004 kwam er een wereldwijde versie. Inmiddels heeft Apple meer dan 4 miljard nummers verkocht en hebben zich ruim 50 miljoen klanten geregistreerd. (Wired)