Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Real Madrid één zege van Spaanse titel

Real Madrid is één zege verwijderd van de 31ste landstitel. De Spaanse voetbalclub won gisteravond met 3-0 van Athletic de Bilbao. In Engeland kwam Chelsea op gelijke hoogte met koploper Manchester United, door een zege in het onderlinge duel: 2-1.

Real Madrid won voor eigen publiek door doelpunten van Javier Saviola, Arjen Robben en Gonzalo Higuain en heeft een voorsprong van tien punten op nummer twee Villarreal, dat gisteren met 1-0 won van Real Betis. Barcelona viel definitief af in de strijd om het landskampioenschap door een 2-0 nederlaag bij Deportivo. De ploeg van Frank Rijkaard heeft veertien punten achterstand op koploper Real Madrid, met nog vier speelronden te gaan.

Valencia behaalde een week na het ontslag van trainer Ronald Koeman een overwinning op Osasuna: 3-0. De ploeg van de nieuwe trainer Salvador ‘Voro’ Gonzalez, die de door de Nederlander verwijderde doelman Santiago Cañizares zijn basisplaats teruggaf, won door doelpunten van David Villa, Mata en Joaquín, maar is nog altijd in degradatienood. Levante, de tweede club uit Valencia, verloor van Recreativo Huelva (2-0) en degradeert.

In de Premier League was het de Duitser Michael Ballack die zaterdag de spanning in de kampioensstrijd terugbracht. De middenvelder van Chelsea maakte twee doelpunten, voldoende voor de overwinning op koploper Manchester United, waarvoor Wayne Rooney scoorde. De ploeg van manager Alex Ferguson, die veruit het beste doelsaldo heeft, speelt in de resterende wedstrijden tegen West Ham United (thuis) en Wigan Athletic (uit). Chelsea is afhankelijk van een misstap van Manchester United en speelt nog tegen Newcastle United (uit) en Bolton Wanderers (thuis).

„De druk op Manchester wordt nu wel heel groot”, zei manager Avram Grant van Chelsea. „Ik moet het echt nog zien of ze daar mee kunnen omgaan. Het is voor Manchester United niet makkelijk om nu nog twee keer te winnen.”

Ferguson klaagde na afloop over de scheidsrechter, die Manchester United een penalty zou hebben onthouden terwijl Chelsea een onterechte strafschop zou hebben gekregen, waaruit Ballack de 2-1 maakte. „Op een soortgelijke manier verloren we dit seizoen ook al een keer in de FA Cup. Het zit ons de laatste weken niet mee, maar we kunnen nog steeds de titel en de Champions League winnen.” (ANP)