Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Het geheim van zwarte pianolak

LG Secret
LG Secret

Wat is het geheim van LG? Dat er in Zuid-Korea een hele grote pot met zwarte lak staat, waarmee je mobieltjes kunt omtoveren in glimmende Magnums. Oftewel: de Black Label Series. Na LG Chocolate en de LG Shine. Ook de LG Secret is in pianolak gedoopt. Deze slider-mobiel heeft een vijf megapixel beeldchip en is 11,8 millimeter dik. Daarnaast heeft de KF750 een videochip die opneemt in DivX-formaat, met een framerate van 120 frames per seconde. Dat lijkt overbodig veel, maar het maakt het mogelijk om video’s met een goede kwaliteit in slow motion af te spelen. Altijd handig, als je je eigen Zapruder-film wilt maken. Dezelfde 120 fps techniek was al te vinden in de LG Viewty, een toestel met volledige touchscreen besturing. De Secret heeft ook de bijbehorende video editing software aan boord. De batterij (800 mAh) is wel wat aan de krappe kant om al dat multimediageweld langdurig te voeden.

De KF750, zoals de officiële naam luidt, heeft een volledig Google softwarepakket met Gmail, Google Maps en YouTube. Zodat je je eigen films meteen kunt uploaden en bekijken. De Secret kost 549 euro.

Marc Hijink

Meer over de gebruikte videotechniek op nrc.nl/hebben