Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

4 Bewonderen

Doorklikken op deze animatie
Doorklikken op deze animatie www.vectorpark.com

Bijzondere animaties

www.vectorpark.com

‘Vet cool’ zijn woorden die je natuurlijk niet in de mond neemt, maar bij het zien van deze interactieve flash animaties is het eruit voor je het weet. Patrick Smith, een New Yorker, is verantwoordelijk voor de site Vector Park, alhoewel je dat niet op de site zelf kunt achterhalen. De animaties zijn interactief omdat je allerlei dingen kunt aanklikken, waardoor de animatie zich verder ontwikkelt. Maar waar moet je beginnen? Klik op het plaatje rechtsonder op de beginpagina. Zo kom je bij ‘feed the head’, waar de gekste dingen gebeuren als je aan de neus trekt, of op de schedel bonkt. Bij ‘levers’ kun je een mobiel (nee, geen telefoon!) in elkaar zetten, maar ‘park’ is toch wel de mooiste animatie. Het is nacht, maar jij hebt een telescoop met verlichting. En ja, daar zit je dan te turen. En nu? Vooruit, een hint: zaag de bomen om! (JvdV)

Met bijdragen van Viola Lindner, Marjolein Marchal, Janet van der Vaart en Oscar Vermeer