Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Winst Toshiba met 95 procent omlaag

TOKIO, 26 april. Het Japanse elektronicaconcern Toshiba heeft de winst in het gebroken boekjaar 2007-2008 met 7,3 procent zien dalen tot 127,4 miljard yen (781 miljoen euro). Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. De omzet steeg wel, met 7,8 procent naar 7,67 biljoen yen (47 miljard euro). In het laatste kwartaal van het boekjaar, dat 31 maart is afgesloten, daalde de winst van Toshiba met 95 procent naar 1,25 miljard yen. De winstval was het gevolg van een sterk gedaalde prijs van geheugenchips en de nederlaag van Toshiba in de strijd om de nieuwe dvd-standaard. Toshiba zette in op HD-DVD, Sony won met Blu-ray. De prijs van geheugenchips daalde afgelopen jaar met 50 procent. Ook voor dit jaar voorziet Toshiba een verder prijsdaling