Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Twee bestuurders Grolsch vertrekken

Enschede, 26 april. Ab Pasman, topman bij bierbrouwer Grolsch, stapt op bij het bedrijf. Ook zijn financieel rechterhand Arjan Kaaks treedt terug, zo werd gisteren bekend gemaakt tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van Grolsch als zelfstandig bedrijf. De twee bestuurders vertrekken met ingang van 15 mei en hebben daartoe ”op eigen verzoek en in goed overleg” besloten, aldus het bedrijf. Bestuurslid Rob Snel is aangewezen als Pasmans opvolger. Jonathan Timmis, nu werkzaam bij SABMiller, wordt de financiële topman bij het bedrijf. Timmis is al enkele maanden bezig met de integratie van Grolsch binnen het Brits/Zuid-Afrikaanse SABMiller-concern, dat Grolsch voor 816 miljoen euro overnam. Pasman werd in september 2003 lid van de raad van bestuur van Grolsch en is sinds 27 april 2004 bestuursvoorzitter van de brouwer.