Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Den Helder bekijkt toltunnel Texel

DEN HELDER, 26 april. De gemeente Den Helder gaat onderzoeken of een toltunnel in de toekomst de Teso-veerdienst naar Texel kan vervangen. Dit blijkt uit plannen die de gemeente Den Helder gisteren bekendmaakte. De tunnel maakt deel uit van het voornemen de haven van Den Helder uit te breiden. Het komende jaar onderzoekt de gemeente verschillende varianten, waarvan de aanleg van een nieuw havendeel in combinatie met een tunnel de meest ambitieuze is.