Warm weekend

Hoewel een groot deel van het land dit weekend naar het buitenland vertrekt in verband met de meivakantie, is het voor de achterblijvers toch ook redelijk vertoeven in Nederland. De zon verschuilt zich regelmatig achter de bewolking, maar dat neemt niet weg dat de temperatuur dit weekend plaatselijk tot zelfs 22 graden kan oplopen.

Vanuit het westen trekt er vannacht een zone met meer bewolking over Nederland waarachter zich flink wat warme lucht bevindt. Deze lucht is wel vrij vochtig, waardoor er lokaal nevel ontstaat en in het Waddengebied en de noordelijke provincies motregen kan vallen. De temperatuur zakt tot gemiddeld 7 graden.

Morgen begint de dag in het noordoosten bewolkt, maar in de rest van het land wisselt de aanwezige bewolking regelmatig af met zonnige perioden. Met veel sluierbewolking zal de zon vrij waterig zijn, maar dat houdt een temperatuurstijging niet tegen; in het binnenland stijgt de temperatuur tot 20 graden en in het noorden tot 17 graden.

Zondag stijgt de temperatuur nog een of twee graadjes verder tot plaatselijk 22 graden. Er is wederom wat bewolking aanwezig, maar de zon heeft volop de mogelijkheid om zich te laten zien. In de avond en nacht is er wel kans op een buitje met eventueel een klap onweer. De dagen erna steekt er een lagedrukgebied de kop op, die zorgt voor lagere temperaturen en behoorlijk wat regen.