Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Tafeltjesavond

Als ouder van een puber van 14 met een wat rafelig rapport, is een bezoek aan de ‘tafeltjesavond’ een must. Ik teken in voor de leraren aardrijkskunde en Nederlands. Nadat ik me door de tafeltjes met zorgelijk kijkende ouders heb geworsteld, kom ik bij mijn eerste afspraak en begin ons gesprek. Als we vier van de ons toegewezen zes minuten hebben gesproken, merk ik – uit solidariteit met mijn zoon – op, dat ik aardrijkskunde ook altijd moeilijk heb gevonden. „Ik ook”, zegt de leraar, „daarom heb ik Nederlands gestudeerd.”

Frits Quadekker