Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Beeldende kunst

New World Order

New World Order Groningen Een groot deel van de expositie New World Order is gewijd aan de meest recente kunst uit China met fotografie en installaties. Met de geselecteerde kunstenaars geeft het Groninger Museum een beeld van de grote diversiteit aan hedendaagse Chinese beeldende kunst. De vraag hoe Chinese kunstenaars zich verhouden tot het huidige China vol contrasten en voortdurende veranderingen is goed te zien bij Liu Jianhu, hij heeft een container gemaakt, waaruit duizenden goedkope exportproducten rollen. 27 april t/m 9 nov Groninger Museum, Mus.eiland 1. Di-zo 10-17u. welvaart overtolligheid made in China
New World Order Groningen Een groot deel van de expositie New World Order is gewijd aan de meest recente kunst uit China met fotografie en installaties. Met de geselecteerde kunstenaars geeft het Groninger Museum een beeld van de grote diversiteit aan hedendaagse Chinese beeldende kunst. De vraag hoe Chinese kunstenaars zich verhouden tot het huidige China vol contrasten en voortdurende veranderingen is goed te zien bij Liu Jianhu, hij heeft een container gemaakt, waaruit duizenden goedkope exportproducten rollen. 27 april t/m 9 nov Groninger Museum, Mus.eiland 1. Di-zo 10-17u. welvaart overtolligheid made in China

Groningen

Een groot deel van de expositie New World Order is gewijd aan de meest recente kunst uit China met fotografie en installaties. Met de geselecteerde kunstenaars geeft het Groninger Museum een beeld van de grote diversiteit aan hedendaagse Chinese beeldende kunst. De vraag hoe Chinese kunstenaars zich verhouden tot het huidige China vol contrasten en voortdurende veranderingen is goed te zien bij Liu Jianhu, hij heeft een container gemaakt, waaruit duizenden goedkope exportproducten rollen.

27 april t/m 9 nov Groninger Museum, Mus.eiland 1. Di-zo 10-17u.