Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Verkeer en infrastructuur

Naast de glasbak ook plasticbak

Er komt een landelijke gescheiden inzameling van oud plastic. Dat hebben de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de verpakkingsindustrie afgesproken, meldde het NOS Journaal gisteren. Eind volgend jaar moet 38 procent van het plastic afval apart worden ingezameld. In 35 gemeenten is al twee jaar geëxperimenteerd met de inzameling. Gemeenten mogen kiezen of ze plastic ophalen of dat de mensen het kunnen wegbrengen. Hergebruik van plastic bespaart olie en vermindert CO2 -uitstoot. (NRC)