Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Bijlmerstation is gekozen tot BNA Gebouw van 2008

Amsterdam, 25 april. Het Station Amsterdam Bijlmer ArenA van Jan van Belkum (ARCADIS Architecten) en Neven Sidor (Grimshaw Architects) is uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2008. De jury onder leiding van Geert Dales selecteerde het uit vijfentwintig projecten die eerder in regionale voorronden waren genomineerd. De jury was ”buitengewoon onder de indruk van het dak dat met zijn weergaloze dynamiek, lichttoetreding en ruimtelijkheid in een even genereus als adembenemend gebaar het station vormt.” De Bond van Nederlandse Architecten organiseert sinds 2006 de prijs. Eerdere winnaars waren onder meer de woontoren in Eindhoven van Jo Coenen (2007) en Museum Belvedere in Oranjewoud van INBO architecten (2006).