Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wielrennen

4 spelen

Lekker klussen, virtueel
Lekker klussen, virtueel www.arbomasters.nl

Arbo-spelletje

www.arbomasters.nl

Een bouwval opknappen, dat is de uiteindelijke opdracht van het moralistische spel ‘Masters of Makeover’. Maar ja, als je alles volgens de regels doet ben je wel even bezig voor je ook maar een hamer mag vasthouden. Je moet voor je klusser (een man, natuurlijk) eerst een overall, helm en veiligheidsschoenen zoeken. In de bouwval, die er best chique uitziet, loop je doelloos rond. Best handig om op de button ‘opdrachten’ te klikken, daar staan hints. Maar het mannetje loopt soms zo langzaam. „Toe maar” of „hierheen!” schreeuwen tegen het beeldscherm heeft weinig effect. Dan maar keihard de bouwradio aanzetten. Een leuke gimmick, rechtsonder in je menubalk. Je kunt zelfs de zender kiezen. Dit leidt wel af van het klussen, want wordt Robbie Williams gecensureerd op Sky Radio? „Fuck you” en „shit” vallen weg. Maar zo kan ik als bouwvakker niet aan de slag! (JvdV)

Met bijdragen van Carola Janssen, Malin Kox, Janet van der Vaart en Thalia Verkade