Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Persprijs Unesco naar Mexicaanse

parijs, 24 april. De cultuur- en onderwijsorganisatie van de Verenigde Staten reikt haar Guillermo Cano-persvrijheidsprijs dit jaar uit aan de Mexicaanse freelance journaliste Lydia Cacho. Dat heeft de Unesco bekendgemaakt. Cacho krijgt de prijs onder meer voor de onthulling van een netwerk van machtige pedoseksuelen, een primeur waarmee ze in Mexico veel vijanden maakte.

Een interview in deze krant met Cacho uit 2007 is te lezen via: nrc.nl/buitenland