Young Turks?

Young Turks: jong, rebels, tegen de gevestigde orde en uit op macht. De term voert terug naar een groep jonge Turkse officieren (Jön Türkler) op het einde van het Ottomaanse rijk. Young Turks is ook een dagelijkse internet-tvshow, met het ‘rebelse’ hoofdkantoor in LA. De zender neemt geen blad voor de mond. Hier staan ze dan, de Young Turks van de PvdA. Prachtige foto. Er staat maar één echte jonge Turk(se) op: Nebahat Albayrak. In een prachtige pose overigens; nonchalant leunend, linkerarm losjes in de broekzak. Deze generatie heeft inmiddels de macht. Albayrak is staatssecretaris, Diederik Samsom (midden achter) werd bijna de opvolger van Jacques Tichelaar. Ook Timmermans (links) en Dijsselbloem (rechts) werden genoemd. De oudere generatie vindt deze mensen te soft. Wouter Bos vinden ze een sissie. Marcel van Dam uit dit regelmatig vanuit zijn bovenmodale landhuis op de Veluwe en heeft de partij verlaten. Jan Pronk betichtte de partij van kleinburgerlijk en onbevlogen getrut. Dijsselbloem staat er wat regentesk bij en is natuurlijk ook veel te netjes gekleed voor Jan Pronk. Dijsselbloem ergert zich aan de grijze colonne in de PvdA die bij voortduring loopt te mopperen over de geringe strijdbaarheid, gedrevenheid en geldingsdrang van zijn generatie. Ook over het rapport-Dijsselbloem werd gezeurd. In dit geval door onze ex-staatssecretaris Roel in ’t Veld. Die heeft tenminste geldingsdrang, hield onlangs zijn negende oratie. Ging stoer het debat aan over het rapport in Buitenhof. Verloor kansloos het debat van Halbe Zijlstra. Veel stemverheffing en heerlijk mopperend ten onder. Komt wel goed met die veertigers.