Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wielrennen

man zit 41 uur vast in een lift

Het was de langste rookpauze die Nicholas White ooit had genomen. Op een vrijdagavond werkte hij over en ging vanaf de 39ste verdieping naar beneden om een sigaret te roken. Op de terugweg bleef de lift vastzitten en zat hij 41 uur gevangen in de kleine cabine. Het enige dat hij bij zich had waren maagzuurtabletjes en drie sigaretten. De angst voor uitdroging was het allermoeilijkste van zijn gevangenschap, zegt White.

De bewakingscamera's legden de 41 zenuwslopende uren in de lift vast. Bekijk ze via: nrcnext.nl/links