Lente

Ondanks wat meer bewolking en zelfs een enkel buitje is het de komende dagen zeer aangenaam lenteweer. De temperatuur komt ruim boven normaal uit en de zon breekt elke dag geregeld door.

Vanavond neemt de bewolking echter toe en vanuit het zuidwesten trekken een aantal buien over het land. Ze bewegen maar heel langzaam oostwaarts, zodat in het noordoosten de zon nog even goed kan doorbreken. Later vanavond en vannacht breiden de buien zich over het hele land uit waarbij ook een lokale onweersbui mogelijk is. Kouder dan 8 tot 10 graden wordt het niet.

Morgen begint de dag met veel bewolking in het oosten en noordoosten waaruit ook nog wat regen of een bui valt. In de middag blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon geregeld door. De zon kan vooral in het zuidwesten goed doorbreken. De zuidwestenwind is matig en het wordt 13 graden op de Waddeneilanden tot 18 graden in Noord-Brabant.

Vrijdag komt de temperatuur iets lager uit, maar met 15 graden is het nog altijd iets te zacht voor de tijd van het jaar. Bovendien waait het niet al te hard en is er voldoende ruimte voor de zon. De kans op een bui is erg klein. In het weekend gaat de temperatuur omhoog en zondag lijkt 20 graden op veel plaatsen haalbaar. Deze thermische opleving wordt op het eind van de dag afgestraft door buien en de meivakantie begint vervolgens met lagere temperaturen, meer wind en enkele buien.