Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Lagere winst voor Sony Ericsson

Stockholm, 23 april. Prijsdruk heeft bij de Japans-Zweedse mobieltjesfabrikant Sony Ericsson geleid tot een halvering van de winst. Het bedrijf meldde vanochtend dat de nettowinst in het eerste kwartaal is uitgekomen op 133 miljoen euro tegen 254 miljoen euro een jaar eerder. De kwartaalomzet daalde met 8 procent tot 2,7 miljard euro. Sony Ericsson verkocht naar eigen zeggen minder dure mobieltjes. In dit segment is het bedrijf juist sterk vertegenwoordigd. De gemiddelde verkoopprijs daalde van 134 naar 121 euro.