Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Animatie

Animatietour

De mooie traditie van animatiefilms die Nederland heeft opgebouwd, brengt Cinema Delicatessen ertoe om zestien korte films van veelbelovende jonge animatoren in één programma op reis langs verschillende filmtheaters te sturen. Het is een wild boeket geworden, met typische jongetjesanimatie met veel metaal, robotjes en technisch vertoon. Maar ook met een bijna kinderboekachtig droomfilmpje als Bwap van Marlies van der Wel of Asef, het ontregelende telefoongesprek tussen een Arabisch sprekende man en een Nederlands sprekende vrouw van Martin Putto. Geen van de filmpjes is langer dan tien minuten en alleen daarom al is de voorstelling onderhoudend en afwisselend.

Nederlandse Animatie Tour. Zestien korte films van Nederlands animatietalent. Tournee langs diverse steden.

Zie voor meer informatie: niaf.nl