Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Luchtvaart

Airbus verhoogt vliegtuigprijzen

Parijs, 23 april. De Europese vliegtuigbouwer Airbus verhoogt de prijzen van zijn vliegtuigen om de zwakke dollar en de gestegen metaalprijzen te compenseren. De hogere catalogusprijzen worden vanaf 1 mei van kracht. Dat maakte Airbus gisteren bekend. Airbus heeft veel last van de zwakke dollar omdat het concern zijn onderdelen in euro`s inkoopt, maar zijn vliegtuigen in dollars verkoopt. Ook kampt Airbus met hogere kosten voor metalen. De metaalprijzen stegen vorig jaar met 6,5 procent, aldus Airbus.